Zgodovina

Že od leta 1909 se lepila Permatex uporabljajo v avtomobilski industriji po svetu.

Prvi produkt Permatexa je bil shellac, ki je lepil gumo na avtomobilsko platišče. Constant A. Benoit st., ustanovitelj Permatexa je rad hodil na avtomobilske dirke med prostim časom. Leta 1915 se je udeležil 24 urne dirke na dirkališču Sheepshead Bay blizu njegovega laboratorija v Brooklynu. Opazil je da veliko dirkalnikov pogosto ustavlja v garažah ker morajo zamenjati uničeno tesnilo glave motorja.

Mehanik voznika Ralpha DePalme je po nenehnih postankih zaprosil za pomoč g. Benoitoa, ki je uporabil eksperimentno cementno lepilo na njegovem motorju. DePalma je odpeljal dirko do konca brez prestanka. S tem je Permatex postal eden od prvih strokovnih vzdrževalcev v avtomobilski industriji.

Leta 1936 je znani ameriški stock-car voznik Bill France sestavil dirkalni motor in uporabil samo Permatex Form-A-Gasket izdelke. Kasneje je Milt Marison zmagal na dirki v Daytona Beach z dirkalnikom 23. Leta 1970 je Bobby Allison eden izmed NASCAR prvakov sestavil Chevroletov športni motor samo z proizvodi Permatex za varovanje vijakov. Avto sestavljen brez navadnih tesnil in varovalnih podložk je prevozil 300 milj dolgo avtocesto Talladega. (z rekordno hitrostjo).

Constant Benoit je umrl leta 1950 in podjetje je prevzel njegov sin Peter. Leta 1954 je preselil proizvodnjo iz Brooklyna v Kansas city. Leta 1963 je prejel prestižno nagrado Automotive Man of the Year. Linija Permatexa se je širila in postala vedno bolj uspešna. Leta 1972 je podjetje Permatex kupila Loctite korporacija. Tovarna se je preselila v Cleveland Ohio in se povezala z kemično tovarno Woodhill chemical Company. Leta 1970 je Woodhill Permatex predstavil Permatex Blue silikon, ki je postal najbolj prodajan izdelek v avtomobilski industriji. Leta 1980 se je podjetje razširilo in zaposlovalo preko 100 ljudi. Leta 1990 je bil DL. Banite Ameriški najstarejši proizvajalec čistil za roke integriran v Permatex. Leto kasneje je Permatex predstavil blagovno znamko Fast Orange. Leta 1999 znamko Permatex kupi skupina zasebnih investitorjev. Leto kasneje je Permatex predstavil 50 novih izdelkov linije No Touch (tesnila) in NOS aditive za goriva. Kupili so tudi mehiško tovarno Loctite. Leta 2001 je Permatex odkupil še zadnji delež Permatex International Business od Loctite korporacije in naslednje leto ponovno vstopil na industrijski trg s široko paleto izdelkov, vključno z njenimi lastniškimi proizvodi kot so čistila, silikoni za tesnjenje, anaerobna lepila, epoksi lepila, maziva in druge posebne kemikalije. Permatex kot del ITW”s Performance Polymers Group nadaljuje tradicijo kot najboljši proizvajalec lepil in tesnil v avtomobilski industriji.

Kontakt

Error: Contact form not found.